неділю, 28 лютого 2016 р.

«Мова – душа кожного народу, її святощі, її найцінніший скарб… І поки живе мова – житиме народ як національність», - так писав Іван Огієнко.    
Саме 21 лютого представники всіх націй та національностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі. Це – душа народу, його самобутність, неповторність, це - основа нашої безмежної багатої культури.      

У Карло – Марксівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися ряд заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови. Мета яких розвивати й поглиблювати знання рідної мови, формувати особистість учнів, здатних гідно передавати духовні надбання свого народу, виховувати любов до рідного слова, краю, виховувати гордість, справжній патріотизм.                   Цей день у школі розпочався святковою лінійкою, на якій учні натхненно читали вірші про рідну мову, співали пісні, танцювали. 








Також учні школи долучилися до Акції «Пишу, мислю і творю українською». Учні школи пишуть різнотемні та різножанрові твору для укладання збірки «Моя перша проба пера».  Для учнів молодших класів пройшов мовний марафон, на якому дух перемоги кликав команди показати якнайкращі знання рідної мови.    




                                                           
Бібліотекар школи підготувала тематичну виставку книг «Рідна мова – найбільша духовна коштовність». 

Немає коментарів:

Дописати коментар