вівторок, 22 березня 2016 р.

18 березня в рамках атестації Бреус Т.І. провела відкритий урок із зарубіжної літератури у 7 класі. Тема якого: Шерлок Холмс як безпосередній учасник розв’язання сімейного конфлікту в оповіданні «Пістрява стрічка».                                                                     
Урок розпочався незвичайно: прозвучала всім доволі відома мелодія із кінофільму про Ш. Холмса та д. Ватсона. Потім Тамара Іванівна запропонувала всім присутнім здійснити віртуальну подорож до Лондона. Де екскурсовод, Книш Діана, провела  усіх на Бейкер – стріт, 221 – Б. Учениця розповіла про те, що в кінці ХІХ  та на  початку ХХ століття в цьому будинку жив детектив – консультант Ш. Холмс. Своєю  розповіддю Діана дала можливість уявити та відчути атмосферу, в якій жив і працював детектив.                                                                                          
  Вцілому урок був незвичайний: вчитель підготувала різні вправи для учнів – це і цікава вікторина, робота з портретами героїв, робота над змістом твору, вибудовування «східців розслідування».  Та найцікавіше чекало всіх попереду: учитель запропонувала учням самим побувати у ролі сищика – розв’язування кримінальних загадок.  Після цієї роботи учні 7 класу визначили ознаки сучасного детектива.  Насамкінець уроку  прозвучала пісня «Шерлок Холмс».  



Немає коментарів:

Дописати коментар